nieuws

Obvion en ING verhogen hypotheekrente

Branche

Obvion en ING verhogen hypotheekrente

Hypotheekverstrekker Obvion, dochter van de Rabobank, en ING verhogen de hypotheekrente. Dat maakten Obvion en ING bekend. Het is voor het eerst in lange tijd dat de rente op hypotheken weer in de lift zit.

Zowel Obvion als ING verhoogt het tarief voor hypotheken met een rentevastperiode van 10 tot en met 15 jaar met 0,2%. Volgens Obvion is deze verhoging mede het gevolg van de stijging van de kapitaalmarktrente. Vrijdag voorzag Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt aan de TU Delft, al dat de lage hypotheekrente zijn bodem bereikt heeft. Zo verhoogde vrijdag Axa Bank in België ook al de hypotheekrente.

De renteverhoging van Obvion zegt nog niks over de hypotheekrentes van Rabobank. De bank neemt hierover eigen besluiten, zegt een woordvoerster. Eerder dit jaar voorspelde Bert Bruggink, financieel directeur van Rabobank, wel dat de hypotheekrente de komende jaren flink oploopt vanwege hogere kapitaaleisen voor banken die ophanden zijn in Europa. Maar volgens de woordvoerster had zijn betoog betrekking op een langere termijn.

(ANP)

Reageer op dit artikel