nieuws

Michiel Zoet: ‘We hebben nu 680 aanmeldingen’

Branche

Michiel Zoet: ‘We hebben nu 680 aanmeldingen’

Hoewel de vereniging ‘Geen PE(plus)-examens meer’ nog maar 680 aanmeldingen voor het proefproces heeft binnengekregen, heeft Michiel Zoet er nog alle vertrouwen in. “Natuurlijk willen we meer leden. Maar ik ga ervan uit dat wij ook met ruim 1000 aanmeldingen het proefproces nog kunnen bekostigen”, zegt Zoet, adviseur bij KZ Adviesgroep.

Zoet twijfelt niet aan een goede afloop.“Als ik er niet meer in geloofde was ik er lang mee gestopt. Dit kost namelijk heel veel geld. En laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig verenigingen die in zo’n korte tijd zoveel leden hebben gekregen”, aldus Zoet. In de komende weken hoopt hij het rapport van het vervolgonderzoek te kunnen presenteren waardoor er meer duidelijkheid komt over het proefproces.

Volgens de oprichter van de vereniging hebben meerdere leden in overleg met hun rechtsbijstandverzekeraar de aanmeldingskosten van € 100 kunnen verhalen. Ook heeft Zoet ‘veel fijne’ reacties en steun vanuit de branche gekregen. Om misverstanden te voorkomen wil hij wel graag nogmaals benadrukken niet tegen permanente educatie te zijn maar wel tegen de huidige PE(plus)-examens.

Onlangs liet Zoet weten de inschrijvingstermijn met twee maanden te verlengen tot 1 juli omdat minister Dijsselbloem de branche ook drie maanden uitstel heeft gegeven voor de examens.

Reageer op dit artikel