nieuws

‘Kinderen verzekeren het liefst familie’

Branche

‘Kinderen verzekeren het liefst familie’

Uit het onderzoek ‘Kinderen en verzekeren’ van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat kinderen het liefst hun familie verzekeren. Dat zegt 74% van de ondervraagde kinderen uit groep 7 en 8. Daar hebben ze € 100 per maand voor over.

Naast familie blijken de 562 ondervraagde basisschoolleerlingen veel waarde te hechten aan huisdieren. Iets meer dan de helft (56%) zet hun hond, poes of konijn in de top drie. Bijna de helft (46%) vindt dat de laptop/pc ook in dat rijtje thuis hoort. Het verdere rijtje wordt ingevuld met materiële zaken: telefoon (38%), fiets (35%), tablet (35%), spelcomputer (34%), kleding/schoenen (16%) en sierraden (13%).

Doel onderzoek
Het Verbond wil met het onderzoek inzicht krijgen in wat kinderen belangrijk vinden op het gebied van verzekeren. De resultaten dragen bij aan de bewustwording over risico’s, financiële gevolgen van risico’s en wanneer verzekeren wel of geen zin heeft. “Verzekeraars vinden het belangrijk dat kinderen hier al vroeg over nadenken. Financiële educatie is dan ook een van de speerpunten”, aldus het Verbond.

Wijzer in Geldzaken
Het Verbond draagt ook bij aan het platform Wijzer in Geldzaken, dat zich met erevoorzitter Koningin Maxima inspant voor financiële geletterdheid. In de Week van het Geld, afgelopen maart, verzorgden verzekeraars ruim 300 gastlessen en kregen in totaal ruim 8.000 leerlingen de les ‘Fix je risk’.

 

Reageer op dit artikel