nieuws

Inschrijving voor tiende editie Innovatieprijs geopend

Branche

Inschrijving voor tiende editie Innovatieprijs geopend

De inschrijving van de Generali AM Innovatieprijs 2015 is gestart. De prijs is bedoeld om vernieuwing binnen de intermediaire verzekeringsbranche te bevorderen door het uitwisselen van kennis en ideeën. Er zijn een Innovatieprijs, een Aanmoedigingsprijs en een Scriptieprijs te winnen. Het totaal aan prijzengeld is € 15.000.

Verzekeraar Generali en vakblad Assurantie Magazine reiken de prijs dit jaar voor de tiende keer uit tijdens de Verzekeringsbranchedag op dinsdag 17 november 2015. Bent u adviseur en heeft u een vernieuwend idee of succesvolle innovatie? Inschrijven voor de Generali AM Innovatieprijs 2015 kan tot 1 september 2015.

Impact
Onder de genomineerden en winnaars waren de afgelopen jaren veel bekende namen van grote adviseurs, maar ook kleine kantoren vielen in de prijzen. Bij de beoordeling kijkt de jury onder andere naar de impact op de branche, voorbeeldfunctie en de financiële impact voor het bedrijf. Alle innovaties zijn van harte welkom, ongeacht de omvang van de onderneming.

Bij eerdere edities blijkt dat het voordeel van meedoen niet stopt bij de winnaars. Maurice Massaar van Upiva: “De nominatie is al een beloning op zich. Het opent deuren die anders wellicht gesloten blijven.” Dat is overigens ook de ervaring van de genomineerde talenten voor de Scriptieprijs. De jury roept alle adviseurs op hun innovaties aan de branche te laten zien en een inspiratiebron te vormen voor vakgenoten.

Aanmoedigingsprijs
Er zijn twee prijzen te winnen; de Innovatieprijs voor de beste innovatie met een reeds geboekt financieel resultaat en de Aanmoedigingsprijs voor innovaties en ideeën die hun resultaat nog moeten bewijzen. Het prijzengeld is € 7.500 voor de Innovatieprijs en € 2.500 voor de Aanmoedigingsprijs. De werkelijke beloning is natuurlijk de aandacht en stimulans die de prijzen geven voor de onderneming van de winnende adviseurs.

Podium voor jong talent
Onderdeel van de Generali AM Innovatieprijs is de Scriptieprijs. Deze prijs is in het leven geroepen om innovatie binnen de branche te stimuleren en aanstormend talent hiervoor een podium te bieden. Deze prijs van € 5.000 gaat naar de hbo- of wo-student met de beste scriptie over innovatie binnen de financiële dienstverlening. Heeft u een student in uw bedrijf die afstudeert? Tip jong talent! Op de wedstrijdsite  staat meer informatie.

Onafhankelijke jury
Een deskundige jury, bestaande uit onder andere vertegenwoordigers uit de branche (zoals bestuurders van Adfiz en NVGA), de wetenschap en de sponsors, kiest de prijswinnaars.

Reageer op dit artikel