nieuws

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel uitbreiding aansprakelijkheid minderjarigen

Branche

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel uitbreiding aansprakelijkheid minderjarigen

Het door het Tweede Kamerlid Oskam ingediende initiatiefvoorstel over de uitbreiding van de aansprakelijkheid van ouders voor gedragingen van minderjarigen (wetsvoorstel 30 519) is door de Eerste Kamer verworpen. Dit gebeurde op 19 mei 2015 na een stemming bij zitten en opstaan. Alleen het CDA en PVV stemden voor.

Op 24 september 2013 werd nog in afwachting van de door de initiatiefnemer aangekondigde novelle, het wetsvoorstel  aangehouden door de Eerste Kamer. Eerder verscheen hierover al een kort artikel op deze kennispagina.

Op 23 april 2015 heeft de initiatiefnemer de eerste Kamer bericht over het voornemen geen novelle in te dienen, waarna op 19 mei 2015 de stemming heeft plaatsgevonden.

Klik hier voor het volledige bericht op de website van de Eerste Kamer.

Door Sanne Rutten

Reageer op dit artikel