nieuws

ASR levert nieuwe directievoorzitter voor dochter VKG

Branche

ASR levert nieuwe directievoorzitter voor dochter VKG

Directievoorzitter Lex van Kampen (62) neemt na ruim 46 jaar afscheid als directievoorzitter van de Van Kampen Groep uit Hoorn. Hij wordt per 1 mei 2015 opgevolgd door Tom van der Geer, sinds 2013 directeur Intermediaire Distributie bij ASR. De verzekeraar is sinds januari 2015 eigenaar van VKG.

ASR kocht in december 2014 de aandelen van Lex van Kampen, Ruud van Kampen en Paul Boon. Toen werd ook al aangekondigd dat Lex van Kampen er in het voorjaar van 2015 mee zou stoppen. Paul Boon zei toen: “Dat is zijn eigen keuze. Er komt straks een derde man of vrouw bij. Dat zal niet per definitie iemand vanuit ASR zijn. Dat kan wel, maar hoeft niet. Die klus ligt op het bordje van ASR. De nieuwe persoon zal zich met name toeleggen op het volmachtbedrijf.”

Vandaag werd bekend dat Tom van der Geer de nieuwe directievoorzitter is. Hij is sinds 2013 directeur Intermediaire Distributie bij ASR. Eerder was hij werkzaam bij onder meer BNP Paribas Cardif en AXA.

Mooie jaren
Lex van Kampen trad in 1969 aan bij de Van Kampen Groep. Hij richtte in 1985 het assuradeurenbedrijf op. Samen met zijn broer Ruud en later ook met Paul Boon, wist hij het bedrijf in de jaren erna uit te bouwen tot een van de grootste serviceproviders van Nederland. VKG verzorgt vandaag de dag de administratie voor meer dan 3000 financieel adviseurs in Nederland en werkt samen met meer dan 150 financiële instellingen.

Lex van Kampen: “Ik kijk terug op vele mooie jaren, waarin ik met veel plezier klanten heb kunnen helpen. Het is voor mij nu tijd om het stokje over te dragen. Met de komst van Tom is de leidende rol van VKG voor de toekomst gegarandeerd. Tom is een zeer ervaren bestuurder en heeft oog voor de specifieke belangen van het intermediair.”

Reageer op dit artikel