nieuws

900.000 Ierse automobilisten onjuist geregistreerd als wanbetaler

Branche

900.000 Ierse automobilisten onjuist geregistreerd als wanbetaler

Door een fout in een IT-systeem, dat gebruikt wordt voor verkeershandhaving, kreeg de Garda (de Ierse politie) de melding dat ruim 1,1 miljoen automobilisten hun autoverzekering niet hadden betaald. 900.000 automobilisten bleken echter gewoon netjes hun verzekering te hebben betaald. Wegens de fout is het systeem van ruim € 6 mln niet langer in gebruik. Dat blijkt uit onderzoek van het Ierse nieuwsprogramma RTE.

Volgens Ierse statistieken zijn er ruim 2,4 miljoen geregistreerde voertuigen. Dat betekent dat bijna de helft van alle Ierse automobilisten volgens het systeem de premie niet had betaald. Uit een interne memo van het Ierse Ministerie van Verkeer en Justitie blijkt dat de fout werd veroorzaakt omdat de autoverzekeraars geen juist updates doorgaven aan het systeem. De verschillende instanties zeggen hard aan het werk te zijn om de problemen op te lossen.

Momenteel worden 6.700 automobilisten vervolgd wegens het niet betalen van hun autoverzekering. De Garda denkt echter niet dat de technische fout deze zaken heeft beïnvloed.

Reageer op dit artikel