nieuws

Verbond: ‘Verzekeraars spelen belangrijke rol bij cyberveiligheidsvraagstuk’

Branche

Het Verbond van Verzekeraars vindt dat verzekeraars een essentiële rol spelen om de cyberveiligheid wereldwijd te verbeteren. Diverse verzekeraars bieden bijvoorbeeld cyberverzekeringen aan en volgens het Verbond groeit dit aantal gestaag. Om deze reden is het Verbond vandaag aanwezig bij de Global Conference on Cyberspace in Den Haag.

Verbond: ‘Verzekeraars spelen belangrijke rol bij cyberveiligheidsvraagstuk’

Tijdens deze conferentie gaan vertegenwoordigers van overheden, de private sector en het maatschappelijke middenveld in gesprek over de toekomst en veiligheid van het internet. Doel van de conferentie op 16 en 17 april is onder meer om de praktische samenwerking in cyberspace te bevorderen en te praten over normen voor verantwoord gedrag in cyberspace. “Het Verbond heeft een bescheiden rol tijdens de conferentie, maar het is een heel belangrijk onderwerp. We zien dat internettechnologie een steeds grotere rol speelt in de risico’s”, zegt Rudi Buis, woordvoerder van het Verbond. De conferentie is voor de brancheorganisatie vooral een goede kans om te kijken hoe er wereldwijd over cyberspace gedacht wordt en te kijken welke kansen en bedreigingen op de loer liggen.

Verzekeraars spelen volgens het Verbond een belangrijke rol in de veiligheid op het internet. Volgens de brancheorganisatie doen verzekeraars nieuwe kennis op en worden bedrijven zich meer bewust van de risico’s. “Een hacker kan veel schade aanbrengen. Als een hacker er in slaagt het internet in Nederland voor een week plat te leggen zou dat, als we alleen naar de kosten zouden kijken, meer schade kunnen aanbrengen dan een bomaanslag en toch zijn er maar weinig instanties en mensen tegen verzekerd”, aldus Buis.

Reageer op dit artikel