nieuws

Uitstel geldt ook voor initiële Wft-examens, niet voor PE-termijn

Branche

De verlengde overgangstermijn tot 1 april 2016 die minister Jeroen Dijsselbloem heeft aangekondigd, geldt ook voor initiële Wft-examens. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Financiën desgevraagd weten.

Artikel 171 van het Bgfo zal daartoe worden aangepast, zegt woordvoerder Geertje Janssen. “In dit artikel is de diploma-eis opgenomen voor werknemers die adviseren. Dit artikel heeft betrekking op werknemers die adviseerden zonder diploma (onder een feitelijk leidinggevende) en dus een initieel examen moeten halen. Én het artikel ziet op werknemers die al wel over een diploma beschikken en deze door middel van het PEplus-examen kunnen omwisselen voor een nieuw Wft-diploma. De overgangstermijn in artikel 171 wordt veranderd van 24 maanden in 27 maanden.”

PE-termijn
Voor de PE-termijn verandert er niets, aldus Janssen. “Deze gaat in als het diploma is behaald. Deze wordt niet verlengd met drie maanden omdat de overgangstermijn nu is verlengd.”

Reageer op dit artikel