nieuws

Twijfels over vergoeding kosten voor proefproces Zoet

Branche

Er zijn twijfels over de afspraken die Michiel Zoet zou hebben gemaakt met rechtsbijstandverzekeraars ARAG, DAS en SRK over het vergoeden van de kosten voor het proefproces tegen de PEplus-examens. SRK zegt geen contact te hebben gehad met Zoet en ARAG weet niks van gemaakte afspraken terwijl DAS het beeld dat de kosten worden vergoed behoorlijk nuanceert.

Twijfels over vergoeding kosten voor proefproces Zoet

Vooral bij SRK kwam het bericht dat de verzekeraar de lidmaatschapskosten zou vergoeden als een donderslag bij heldere hemel. “We hebben helemaal geen contact gehad met Michiel Zoet”, zegt een woordvoerder. “Voor ons is dit een best lastige situatie, intern zijn we ons al aan het beraden over wat we gaan doen als een heleboel mensen nu bij ons aankloppen. Of wij het vergoeden hangt ook af van de polisvoorwaarden.” Ook voor ARAG kwam het bericht van de Vereniging ‘Geen PE(Plus) examens meer’ als een grote verrassing. De verzekeraar laat weten geen afspraken te hebben gemaakt met Zoet en moet zich nog bezinnen op een standpunt.

Met DAS heeft Zoet wel contact gehad over de kwestie, maar de verzekeraar wil het beeld dat de kosten vergoed worden nuanceren. “Het is niet zo dat wij ongeclausuleerd vergoeden”, zegt een woordvoerder van DAS. “We moeten wel kijken kijken of deze zaak onder de dekking van de aanvrager valt. Het lastige van dit soort berichten is dat de suggestie wordt gewekt dat alles vergoed wordt. Maar het kan zijn dat deze zaak in iemands polis buiten de dekking valt. Ons advies is om eerst even met ons te bellen en te controleren of het gedekt wordt.”

Zoet blijft bij het standpunt dat een adviseur die verzekerd is bij één van de bovengenoemde rechtsbijstandsverzekeraars en een particuliere dekking op Werk en/of Inkomen heeft, het inschrijfgeld van € 100 kan claimen. Zoet zegt dat hij over de kwestie in contact is met de verzekeraars.

Reageer op dit artikel