nieuws

Tros Radar: ‘Is Kifid laagdrempelig genoeg?’

Branche

Tros Radar: ‘Is Kifid laagdrempelig genoeg?’

In consumentenprogramma Tros Radar staat vanavond de vraag centraal of klachteninstituut Kifid laagdrempelig genoeg is. “Als je tegenover een vermogende financiële instantie staat, red je het dan wel als ‘kleine’ consument?”

“Als je een klacht hebt over een financieel product, bijvoorbeeld een woekerpolis, en je komt er niet uit met de bank of de verzekeraar dan kan je naar het Kifid stappen om een dure en lange procedure bij de rechtbank te voorkomen. De vraag is of het Kifid laagdrempelig genoeg is.” Zo kondigt Radar de uitzending van vanavond aan.

Woekerpolis
Ook kijkt het consumentenprogramma naar een recente uitspraak van het Kifid over een woekerpolis. “En dat terwijl alle uitspraken zouden worden opgeschort totdat een belangrijke uitspraak van het Europese Hof is gedaan. Ook stelt het Kifid dat de compensatieregeling zoals die is afgesproken met de stichtingen voldoende is, maar klopt dat wel?”

 

Reageer op dit artikel