nieuws

Nieuwe stap richting een meer feminiene boardroom

Branche

Nieuwe stap richting een meer feminiene boardroom

De Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) heeft een partnership getekend met Women in Financial Services Netherlands (Wifs). Beide zijn warm voorstander van meer diversiteit in leiderschap binnen organisaties. De verenigingen zullen elkaars diensten en activiteiten waar mogelijk aanbieden onder hun leden. Ook zal er gekeken worden naar de mogelijkheden voor het organiseren van gezamenlijke events.

Wifs beijvert zich om de inbreng van vrouwen en vrouwelijke waarden binnen de financiële sector te bevorderen en zo een bijdrage te leveren aan de noodzakelijke veranderingen in de sector. De NCD is een ‘person to person’ vereniging van, voor en door zo’n 1.700 directeuren en commissarissen.

Feminiene invloed
Natalia Goncharova van Wifs is blij met de samenwerking. “Om meer feminiene invloed te kunnen uitoefenen en een beter evenwicht van mannen en vrouwen in de boardroom te krijgen is samenwerking met de NCD cruciaal. Samen optrekken om de veranderingen inhoud te geven geeft het beste resultaat.”

Ron Steenkuijl, voorzitter van de NCD, zegt: “Een grotere bijdrage van vrouwen op elk niveau van de organisatie, dus ook de top, leidt tot aanmerkelijk beter leiderschap. Onderzoek na onderzoek bevestigt dat.”

Reageer op dit artikel