nieuws

‘Kleine zorgverzekeraar wint marktaandeel’

Branche

Steeds meer relatief kleine zorgverzekeraars winnen de afgelopen paar jaar aan marktaandeel. Hoewel de markt nog steeds wordt gedomineerd door de vier grote zorgverzekeraars Achmea, VGZ, CZ en Menzis die gezamenlijk 89% van de zorgverzekeringenmarkt in handen hebben, lijken de andere vijf zorgverzekeraars meer terrein te winnen. Dat blijkt uit cijfers van de Vektis Zorgthermometer 2015.

‘Kleine zorgverzekeraar wint marktaandeel’

Zorgverzekeraar DSW heeft dit jaar een klantengroei gerealiseerd van 15% en heeft een marktaandeel van 3,1%. ASR is relatief de grootste stijger sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet en is meer dan verdubbeld met een marktaandeel van 0,7% naar 1,8% .

Hoewel de kleine verzekeraars 2% van het marktaandeel van de vier grotere concerns hebben weten af te snoepen, blijven zij ver achter op de vier grootste. Het marktaandeel van de twee grootste zorgverzekeraars Achmea en VGZ is de laatste jaren afgenomen en blijft dit jaar steken op respectievelijk 31,2% en 24,7% en hebben samen meer dan de helft van alle Nederlandse verzekerden. Het verschil is duidelijk te zien in de infographic van Zorgwijzer.

Reageer op dit artikel