nieuws

Inschrijftermijn PE-examens nog maar één dag

Branche

De inschrijftermijn voor PEplus- en Wft-examens is ingekort van 7 dagen naar 1 dag. Dat maakte opleidingsinstituut Lindenhaeghe van de week bekend op haar website. Tot op heden waren exameninschrijvingen korter dan 7 dagen niet toegestaan.

Een groot aantal exameninstituten heeft met succes het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) gevraagd de inschrijftermijn te verkorten. Veel cursisten zouden volgens de opleiders het beste resultaat behalen wanneer zij na de opleiding snel hun examen afleggen. Ook biedt deze verruiming adviseurs versnelde herkansingsmogelijkheden.

“We merkten dat het handig voor adviseurs kan zijn als zij zich een dag voor het examen kunnen aanmelden. Nu kan ook de plek van kandidaten die zich op het laatste moment afmelden toch nog worden gevuld”, aldus een woordvoerder van het CDFD. Voorheen kreeg de examenkamer per week een overzicht van de geboekte examens van DUO. Het is nu mogelijk voor de examenkamer om zelf de boekingensystemen in te zien en direct inspecties in te plannen.

Reageer op dit artikel