nieuws

Fin Tech-startups staan te popelen om branche te veranderen

Branche

Fin Tech-startups staan te popelen om branche te veranderen

Duizenden banen in de financiële wereld verdwijnen mogelijk binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech-startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze, soms gefrustreerde, klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Op 20 april strijden de ‘FinTech 50’ om één van de felbegeerde FinTech Awards 2015. Onder andere Knab en Fairzekering dingen mee.

Veel slimme ondernemers kijken met andere ogen naar de enorme kanteling die banken en verzekeraars moeten maken. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven. Recent werd bijvoorbeeld bekend dat Aegon de aankomende jaren ongeveer € 100 mln zal investeren in startups die zich bezighouden met fintech. Volgens informatie van het FD zoekt de verzekeraar kleinere bedrijven die zich bezighouden met thema’s als data-analyse, digitale financiële advisering en beveiliging tegen cybercrime.

Awards
Op maandag 20 april vindt bij ABN Amro de eerste editie plaats van de FinTech Awards, ‘een unieke viering van innovatie en disruptie in de financiële sector’. Alle domeinen van financiële innovatie worden hier tentoongespreid middels pitches, demo’s en rondetafel discussies. Onder andere de volgende discussiepunten komen aan de orde:

  • Hoe zorgen de grote Nederlandse financiële instellingen dat ze relevant blijven?
  • De rol van start-ups in de financiële sector in de strijd om de consument.
  • Verdwijnen van duizenden banen binnen de financiële sector in Nederland: wat is de oorzaak hiervan en dringt dit al door tot financiële bestuurders en werknemers?

Onder begeleiding van technologie-goeroe Vincent Everts zullen o.a. Pieter Duisenberg (VVD), Theodor Kockelkoren (AFM), René Frijters (KNAB), Martijn Aslander (trendwatcher), Willem Willemstein (Velocity Capital) en Henk Nijboer (PVDA) de toekomst van de financiële sector en noodzakelijke vernieuwing voor de bank/verzekeraar én voor de klant, bespreken. Daarnaast zullen de FinTech 50  (50 innovatieve ondernemingen met baanbrekende ideeën en technologieën) strijden om één van de FinTech Awards 2015.

Reageer op dit artikel