nieuws

Brancheorganisaties vinden uitstel alleen niet genoeg

Branche

De gezamenlijke brancheorganisaties Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD vinden het uitstel dat minister Dijsselbloem heeft verleend een goede eerste stap maar constateren ook dat niet alle problemen in het dossier vakbekwaamheid nu zijn opgelost. Ook vragen zij zich af of deze overgangstermijn lang genoeg is. Eerder vroegen ze de minister om een jaar uitstel.

Brancheorganisaties vinden uitstel alleen niet genoeg

Alleen uitstel kan volgens de brancheorganisaties geen oplossing bieden voor alle bezwaren die uit het Wft-examenloket komen en waarvoor doorlopend aandacht wordt gevraagd bij het CDFD, het ministerie van Financiën en Tweede Kamerleden. Het gaat dan om onder meer een te hoge toegepaste cesuur, een klachtenregeling die niet voldoet, de kwaliteit en actualiteit van de vragen in de examenbank, de wijze van toetsen van vaardigheden en integriteit en de problemen voor MBO- en HBO-studenten met het onderdeel vaardigheden. “Dat de minister voor een belangrijk deel tegemoet komt aan één van de bezwaren geeft vertrouwen. We blijven graag in overleg om ook voor andere bezwaren tot goede oplossingen te komen”, aldus de brancheclubs.

Peiling
Amweb start vandaag met een wekelijkse peiling die wordt opgehangen aan een actueel onderwerp. De eerste aflevering gaat over het uitstel dat minister Dijsselbloem de branche heeft verleend voor het halen van de Wft-examens. Adviseurs krijgen door de ingreep van Dijsselbloem tot 1 april 2016 om hun papieren te halen, drie maanden respijt dus. Maar is dat wel genoeg? Had de minister misschien een jaar uitstel moeten verlenen om te voorkomen dat mensen hun broodwinning verliezen? Stemmen op de peiling kan op de homepage van amweb, onderin de rechterkolom. De redactie bericht elke week over de uitkomsten.

Reageer op dit artikel