nieuws

Bezoeker amweb vindt examenuitstel van Dijsselbloem riant genoeg

Branche

Bezoeker amweb vindt examenuitstel van Dijsselbloem riant genoeg

Minder dan de helft van de bezoekers van amweb vindt dat minister Jeroen Dijsselbloem wel wat scheutiger had mogen zijn met het uitstel voor de Wft-examens. Dat blijkt uit een peiling waar 725 lezers op reageerden. Een kwart van hen gaf aan de diploma’s al binnen te hebben.

Vorige week werd bekend dat de minister van Financiën de branche ter wille is door de overgangstermijn met drie maanden te verlengen, voor zowel de initiële Wft-examens als de PEplus-examens.

Diploma’s binnen
Op de stelling van am: dat Dijsselbloem wel wat scheutiger had mogen zijn met dat uitstel, reageerde 42 procent instemmend. Het grootste deel van deze stemmers vindt het van belang dat de toekomst van advieskantoren van de examens af hangt. Een kleiner deel vreest voor chaos wanneer er niet meer uitstel komt.

De meerderheid, 58 procent, ziet dat anders. Een deel daarvan vindt dat een nog langere overgangstermijn alleen maar meer uitstel in de hand werkt. Een ander deel (24 procent van het totaal aantal stemmers) geeft aan geen uitstel nodig te hebben, omdat de benodigde diploma’s al binnen zijn.

Resultaten
Drie maanden extra is nog altijd te kort om je PE-examens te halen.
Nee, dat werkt alleen maar meer uitstel in de hand (34%, 244 stemmen)
Nee, ik heb mijn diploma’s al binnen (24%, 172 stemmen)
Ja, de toekomst van advieskantoren hangt ervan af (24%, 171 stemmen)
Ja, 15.000 examens per maand is vragen om chaos (18%, 138 stemmen)

Nieuwe poll
De am:redactie zet elke week een poll online. De nieuwe stelling luidt:

[poll3]

Reageer op dit artikel