nieuws

ACE deelnemer aan cyberconferentie in Den Haag

Branche

ACE deelnemer aan cyberconferentie in Den Haag

Afgelopen week vond de vierde internationale cyberconferentie, de Global Conference on Cyber Space plaats. Tijdens  de tweedaagse conferentie in het World Forum in Den Haag spraken 1.800 deelnemers uit ruim honderd verschillende landen met elkaar over cyberspace. Ron Verhulsdonck, Country President Benelux bij ACE, was door de overheid uitgenodigd als afgevaardigde van een verzekeraar. Reden voor de uitnodiging was ACE’s voortrekkersrol op het gebied van cyberrisico’s.

Ron Verhulsdonck: “Cyberrisico’s staan hoog op de agenda van bestuurders en ondernemers. Omdat bedrijven steeds afhankelijker zijn van technologie om zaken te doen, zijn cyberrisico’s de afgelopen jaren nagenoeg onvermijdelijk geworden. Het is een veelomvattend probleem, dus het is goed dat er zoveel aandacht voor is. ACE investeert al decennia in de ontwikkeling van onze expertise op het gebied van cyberrisico’s en passende verzekeringsoplossingen. Wij delen die kennis graag, op conferenties als deze én op events voor onze eigen sector. Zo organiseerden we op 31 maart een masterclass over cyberrisico’s voor jonge verzekeringsprofessionals uit Nederland en België, en was er diezelfde dag een paneldiscussie over cyberrisico’s tijdens ons jaarlijkse ACE Benelux Risk Forum.”

Het doel van de Global Conference on Cyber Space (GCCS2015) was de internationale samenwerking op internetgebied verder te versterken. GCCS2015 is een vervolg op conferenties in Londen (2011), Boedapest (2012) en Seoul (2013). Aan de conferentie namen vertegenwoordigers van regeringen, internationale organisaties, het bedrijfsleven, universiteiten en maatschappelijke organisaties deel. GCCS2015 werd georganiseerd door de ministeries van Buitenlandse Zaken, Veiligheid & Justitie, Economische Zaken en Defensie.

Binnenkort volgt op deze pagina’s een verslag van de paneldiscussie over cyberrisico’s en de andere presentaties tijdens het ACE Benelux Risk Forum, het jaarlijkse evenement voor risk en insurance managers dat op 31 maart plaatsvond bij Vlerick Business School in Brussel.

 

 

 

Reageer op dit artikel