nieuws

Verzekeraars voor de klas tijdens Week van het geld

Branche

Ruim 100 medewerkers van verzekeringsmaatschappijen staan volgende week voor de klas op basisscholen door heel Nederland. Zij verzorgen 9 t/m 13 maart, tijdens het eerste lustrum van de Week van het geld, gastlessen over verzekeren.

Verzekeraars voor de klas tijdens Week van het geld

Onder meer CEO’s David Knibbe (NN Group), Michel Lamie (De Goudse), Freek Wansink (Generali), voorzitter van de Raad van Bestuur Jos Baeten (ASR), CFO Gilbert Pluym (Onderlinge ’s Gravenhage), directievoorzitter Saeda van den Herik (Zwitserleven) en directeur Richard Weurding (Verbond van Verzekeraars) geven in de hoogste klassen van het basisonderwijs de les Fix je Risk.

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken, waarvan het Verbond deel uitmaakt. Het doel van de gastlessen is om kinderen al op jonge leeftijd om te leren gaan met geld en risico’s en kritisch te leren nadenken over het nut van verzekeren. In totaal worden er ruim 300 Fix je Risk-lessen gegeven. Dat betekent dat bijna 8.000 leerlingen een les over verzekeren krijgen. In oktober werd de website Fix je Risk al gelanceerd waar onder andere een bordspel beschikbaar is voor scholieren.

Reageer op dit artikel