nieuws

Verzekeraars geven 75 miljoen aan mkb

Branche

Verzekeraars geven 75 miljoen aan mkb

Een groep van negen verzekeraars en ABN Amro hebben vanuit de samenwerking MKB Financiering de eerste € 75 mln verstrekt aan het midden- en kleinbedrijf (mkb). Het gaat om leningen tussen de € 75.000 en € 1 mln.

De samenwerking MKB Financiering is een van de eerste gezamenlijke financieringsinitiatieven die op deze schaal het mkb financiert. Op alle leningen die sinds 2014 zijn verstrekt en die binnen de afspraken vallen, delen ABN Amro en de verzekeraars evenredig het risico en het rendement. In februari werd de mijlpaal van € 75 mln kredietvolume bereikt.

ABN Amro en de verzekeraars Achmea, Aegon, ASR, Delta Lloyd, Generali, De Goudse, Nationale-Nederlanden, VIVAT Verzekeringen en VvAA hebben hiervoor in totaal € 280 mln beschikbaar gesteld. De looptijd van de leningen bedraagt maximaal zeven jaar. Het Verbond ziet de samenwerking als een goede mogelijkheid voor verzekeraars om te investeren in het mkb. “Verzekeraars investeren reeds 60% van het door hen beheerde vermogen in Nederland. Met deze investering in het mkb dragen we graag ons steentje bij aan deze doelgroep om de economie verder te stimuleren”, zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond.

Univé
Ook Univé kondigt aan het mkb in Nederland te willen ondersteunen en is een partnerschap gestart met de Vereniging van Kredietunies in Nederland (VKN). In een kredietunie financieren ondernemers andere ondernemers in hun sector of regio. De mkb’er krijgt ook toegang tot een lokaal netwerk en ondersteuning van een mentor die als klankbord fungeert. Univé steunt de VKN financieel en gaat kennis delen om de totstandkoming van kredietunies te stimuleren.

Reageer op dit artikel