nieuws

Michiel Zoet : ‘Nog maar 260 aanmeldingen voor proefproces’

Branche

Michiel Zoet : ‘Nog maar 260 aanmeldingen voor proefproces’

Michiel Zoet, voorzitter van de vereniging ‘Geen PE(plus)-examens meer’, heeft in de eerste week van zijn actie slechts 260 aanmeldingen binnengekregen. Tijdens de CFD-bijeenkomst, gisteren in Hilversum, riep hij daarom iedereen op om zich alsnog aan te melden. “Ik heb veel vragen ontvangen over het proefproces en de kosten. De kosten van het onderzoek zijn gedekt met € 30.000, maar willen we tegen de staat procederen dan moet er een vertienvoudiging van dat bedrag worden betaald”, zegt Zoet.

Adviseur Michiel Zoet van KZ Adviesgroep wil onderzoeken of de gewraakte PE-examens nietig verklaard kunnen worden met behulp van een proefproces. Op 18 maart lanceerde hij zijn vereniging en een bijbehorende website. Adviseurs die mee willen strijden kunnen zich voor 1 mei aanmelden, dat kost € 100. Zoet kreeg gisteren de kans om zijn initiatief toe te lichten. Hij zegt dat veel adviseurs hem vragen stellen over de betrokken juristen. “Ik kan daar helaas echt niks over zeggen omdat we de landsadvocaat zoveel mogelijk willen verrassen. Ik kan wel garanderen dat het niet de minste zijn.”

Moe
Als Zoet vraagt wie van de aanwezige adviseurs zich hebben aangemeld voor het proefproces, gaan een paar vingers omhoog. Anderen geven aan nog geen tijd te hebben gehad om zich aan te melden. Er is ook iemand die zegt moe te zijn van alle initiatieven en gewoonweg geen geld meer te hebben voor de contributie van €100. CFD-voorzitter Edwin Herdink maakt zich zorgen over het gebrek aan solidariteit in de branche. “Toen wij vorig jaar naar Den Haag gingen om bezwaar te maken tegen de huidige Wft-examens, kwamen slechts 12 mensen opdagen. Zo geef je natuurlijk geen krachtig signaal vanuit de sector.”

Sta op
Adviseur Sandré Caron gaat staan en roept iedereen op om in actie te komen. “De tijd waarin we alles accepteerden is echt voorbij. Met deze examens wordt de integriteit van de adviseur helemaal niet getoetst. Heel veel ervaren adviseurs verliezen hun vergunning omdat ze niet meer zo goed kunnen studeren als jonge mensen. Het is natuurlijk absurd dat hun diploma’s ongeldig worden verklaard. Kom op en sta op.” Ook Zoet zou graag meer aanmeldingen zien. “Dit is mijn manier om een steentje bij te dragen aan de sector, maar ik kan het niet alleen. Adviseurs zullen voor 1 mei moeten beslissen of ze wat gaan doen tegen de examens”, zegt Zoet.

Reageer op dit artikel