nieuws

Maakt u gebruik van de innovatiepot met €1,6 miljard?

Branche

Bent u bekend met de fiscale stimulans voor technische innovaties: WBSO, RDA en Innovatiebox? Ook de financiële dienstverlening kan hier een beroep op doen, bijvoorbeeld voor ontwikkelingen van nieuwe ICT-systemen.

Maakt u gebruik van de innovatiepot met €1,6 miljard?

In totaal is er door de overheid in 2015 ruim €1,6 miljard gereserveerd. U kunt verlaging van de loonbelasting van R&D-medewerkers aanvragen op basis van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO), gemaakte kosten voor de innovatie kunt u boeken onder de Research en Development Aftrek regeling (RDA) en voor inkomsten die toerekenbaar zijn aan zelf ontwikkelde innovaties kunt u een verlaagd effectief tarief voor vennootschapsbelasting aanvragen (innovatiebox). U betaalt dan 5% i.p.v. 25% Vpb.

Om in aanmerking te kunnen komen voor deze fiscale faciliteiten dient u een WBSO-verklaring aan te vragen en indien mogelijk patent. Vanuit de EU staat de fiscale stimulering van innovaties waarvoor geen patent is verleend onder druk. Mocht u een technische innovatie hebben, waarvoor u subsidie zou kunnen ontvangen dan is het dus zaak dat u snel uw WBSO-aanvraag doet.

Meer informatie.

€ 6 miljoen subsidie voor het MKB

Minister Kamp maakte onlangs bekend bovenop de fiscale regelingen de innovatie in het MKB te stimuleren middels Innovatie Prestatie Contracten (IPC). In deze IPC’s werken mkb-ondernemers onder leiding van een penvoerder/brancheorganisatie in groepen van minimaal 10 bedrijven samen aan het ontwikkelen van producten en diensten. Hiervoor is in 2015 en 2016 samen € 6 miljoen gereserveerd. De IPC-regeling zal nog voor de zomer worden gepubliceerd.

Reageer op dit artikel