nieuws

Intermediair Zoet wil proefproces PEplus-examens

Branche

Intermediair Zoet wil proefproces PEplus-examens

Adviseur Michiel Zoet van KZ Adviesgroep wil onderzoeken of examens nietig verklaard kunnen worden met behulp van een proefproces. Veel adviseurs trekken de kwaliteit van de Wft-examens in twijfel. Met het proefproces hoopt Zoet dan ook te voorkomen dat de adviseurs vanaf januari 2016 hun beroep niet meer kunnen uitoefenen.

Uit een eerste vooronderzoek is volgens hem naar voren gekomen dat er juridische mogelijkheden zijn die kunnen leiden tot succes. Om dit succes daadwerkelijk af te dwingen zal een proefproces worden gestart. De brancheorganisaties Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD hebben toegezegd hun achterban op de hoogte te brengen van het proefproces, zo laat het CFD weten.

Het opstarten van een (proef)proces is kostbaar. De bijdrage is bepaald op €100 per deelnemer. Alleen diegene die zich persoonlijk voor 1 mei aanmelden bij de speciaal hiervoor opgerichte vereniging ‘Geen PE Plus examens meer’ en de bijdrage daadwerkelijk hebben overgemaakt, profiteren van de uitspraken die volgen uit het (proef)proces, zo waarschuwt de club.

Reageer op dit artikel