nieuws

EU-ministers regelen klachtenrecht privacyschending

Branche

EU-ministers regelen klachtenrecht privacyschending

De EU-ministers van justitie hebben voorlopige afspraken gemaakt over het recht van burgers en bedrijven om privacyschending aan te klagen. Dit meldt het Financieele Dagblad. Met een ‘one-stop-shop’ kunnen burgers en bedrijven die zich in hun privacy aangetast voelen in eerste instantie terecht bij hun eigen nationale toezichthouder. Bij grensoverschrijdende gevallen moeten nationale instanties, zoals het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), samenwerken. Bij meningsverschillen arbitreert een Europese Raad voor Gegevensbescherming (EDPB), maar alleen als een derde van de nationale toezichthouders in de EDPB daarom vraagt.

Lees hier meer. (inloggen vereist)

 

 

 

 

Reageer op dit artikel