nieuws

Commissaris Margot Scheltema van ASR naar DNB

Branche

Margot Scheltema (1954) stopt per 1 september met haar werk als commissaris bij verzekeraar ASR. Op die dag maakt zij de overstap naar toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), waar zij dezelfde functie als bij ASR gaat invullen.

Commissaris Margot Scheltema van ASR naar DNB

Scheltema was sinds begin 2009, vlak na de nationalisatie van ASR, lid van de Raad van Commissarissen van de verzekeraar. Binnen de RvC was zij lid van de Audit- en Risicocommissie. Daarvoor was Scheltema financieel directeur van Shell Nederland. Kick van der Pol, voorzitter van de RvC: “Margot trad heel snel na de nationalisatie van a.s.r. toe tot onze RvC en heeft de afgelopen zes jaar een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het bedrijf geleverd. Daar zijn wij haar zeer dankbaar voor. Uiteraard hebben wij begrip voor haar keuze om toe te treden tot de RvC van DNB. Wel vinden wij het jammer dat wij haar daardoor als commissaris verliezen.”

Scheltema: “Mijn toetreding tot de RvC van DNB zie ik als een eervolle uitdaging, die ik graag aanga. Ik kijk terug op een mooie periode in de RvC van a.s.r. Een periode waarin het bedrijf een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt, waardoor het nu klaar is voor een terugkeer naar de private markt. Ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren.” ASR schrijft ‘zo snel mogelijk’ een opvolger voor Scheltema te gaan zoeken.

Reageer op dit artikel