nieuws

Accountants verzekeraar waarschuwen beleggers voor woekerclaims

Branche

Accountants van Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden (NN) en Aegon waarschuwen beleggers expliciet voor het gevaar dat hun verzekeraars nieuwe vergoedingen moeten betalen aan klanten met een woekerpolis. Dat meldt het FD vandaag.

Accountants verzekeraar waarschuwen beleggers voor woekerclaims

Dit jaar wordt voor het eerst de controleverklaring nieuwe stijl toegepast. Externe controleurs noteren in de controleverklaring de belangrijkste punten waar beleggers op moeten letten. De accountants noemen slechts zes of zeven punten en een daarvan is het woekerpolisdossier.

Het woekerpolisdossier is volop in de aandacht aangezien er meerdere rechtszaken lopen, onder meer een tegen NN bij het Europese Hof in Luxemburg. Ook stichtingen en verenigingen die gedupeerden vertegenwoordigen zeggen dat verzekeraars nog vele miljarden moeten betalen. In alle drie jaarverslagen staat dat accountants veel onderliggende stukken hebben opgevraagd om het risico in te schatten, waaronder brieven van de bedrijfsjurist. Geen van de drie kan zelfs bij benadering aangeven of er een claim aan zit te komen en zo ja hoe hoog die is. Wel wordt soms de NN-zaak genoemd.

Bij Delta Lloyd wordt het risico van nieuwe woekerclaims opmerkelijk genoeg niet genoemd in de top-5 van risico’s die boven het bedrijf hangen. Maar voor de externe accountant is het wel een van de zeven punten die worden genoemd.

Reageer op dit artikel