nieuws

Van Velzen raadt adviseurs aan goed te kijken naar onderliggende diploma’s

Branche

Dik van Velzen heeft in een blog adviseurs gewaarschuwd dat zij niet alleen hun PEplus-examens, maar ook de onderliggende Wft-diploma’s moeten hebben. Van Velzen wijst erop dat in het nieuwe stelsel meer onderliggende diploma’s nodig zijn.

Van Velzen raadt adviseurs aan goed te kijken naar onderliggende diploma’s

Als voorbeeld haalt Van Velzen, adviseur bij Nibe-SVV, de schade- en hypotheekadviseurs aan. Zij hadden in de oude situatie alleen een initieel Wft-diploma Schade Particulieren en geen Wft-basismodule. “Want dat laatste diploma was niet verplicht en meestal ook niet relevant voor het werk”, schrijft Van Velzen. “En voor hypotheekadviseurs gold tot 31-12-2013 niet de verplichting om Wft Leven Algemeen te hebben.”

Van Velzen raadt adviseurs aan om goed te letten op welke diploma’s zij allemaal nog dienen te halen, eventueel nadat het PEplus-examen al binnen is. “Dus: degene die op 31-12-2013 alleen in het bezit was van een geldig diploma Wft Schade Particulieren, kan tóch het PEplus-examen Schade Particulier afleggen. Als hij vervolgens uiterlijk op 31-12-2015 het diploma Wft Basis behaalt, ontvangt hij het Wft-diploma Adviseur schadeverzekering particulier. Ongeveer hetzelfde geldt voor de hypotheekadviseur zonder Wft Leven Algemeen: hij kan tot het eind van dit jaar het moduul Wft Vermogen halen. Samen met zijn oude (gelijkgestelde, geldige) Wft-diploma’s Basismodule, Hypothecair krediet én het PE-Plusexamen Adviseur hypothecair krediet krijgt hij alsnog het vereiste diploma.”

Reageer op dit artikel