nieuws

Groeiende bedrijven hebben meer ondersteuning nodig

Branche

Groeiende bedrijven hebben meer ondersteuning nodig

Steeds meer bedrijven exporteren goederen en diensten, en openen kantoren en fabrieken in het buitenland. Europese economieën groeien veel minder snel dan in veel Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse landen, en het is dus niet verrassend dat deze bedrijven op zoek gaan naar uitbreidingsmogelijkheden in opkomende en grenseconomieën.

“Het leveren van het beste product of de beste dienst in een nieuw gebied is al moeilijk genoeg zonder dat de ondernemer zich zorgen hoeft te maken over heel veel nieuwe en complexe wettelijke en fiscale regels”, vertelt Andrew Kendrick, voorzitter van ACE European Group en verantwoordelijk voor de activiteiten van ACE Group in de EMEA-regio.

Onaangename verrassingen

Ambitieuze snelgroeiende bedrijven worden geconfronteerd met toenemende productaansprakelijkheid in het buitenland. Aangezien de regels en praktijken in veel ontwikkelingsgebieden vaak onduidelijk of ontwikkeling zijn is het voor bedrijven even zo vaak lastig de verzekeringsregels en belastingvoorschriften in die landen helemaal te doorgronden. Kendrick: “Wij streven er altijd naar om onze klanten te laten voldoen aan de eisen voor verzekeringsdekking in de landen waar zij zich nieuw vestigen. Zo voorkomen we dat ze na zes of twaalf maanden voor onaangename verrassingen komen te staan.”

Volgens Kendrick is vooral de groei an sich die middelgrote bedrijven vaak doormaken een punt van zorg.  “In feite maken we ons vaak minder zorgen over specifieke landen of sectoren dan over de samenwerking met bedrijven die willen groeien en weten dat ze steun nodig hebben bij het realiseren van hun verwachtingen. Dat kunnen IT-bedrijven zijn, een stomerijketen of doe-het-zelfwinkels. Het geeft niet waar ze vandaan komen of wat ze doen, maar het gaat erom dat ze beseffen dat een groter bedrijf vaak meer risico’s met zich meebrengt, en een grotere behoefte heeft aan hoogwaardige oplossingen voor risicomanagement.”

Makelaar

ACE speelt hierop in door een samenwerkingsverband aan te gaan met zowel het bedrijf als de betrokken verzekeringsmakelaar. “Zonder de voordelen van een fulltime, eigen risicobeheerprofessional, zijn kleinere snelgroeiende bedrijven vaak afhankelijk van hun makelaar voor risico- en verzekeringsadvies. Daarnaast zien we dat wanneer bedrijven veranderen en groter worden, ze meer ondersteuning nodig hebben bij het in kaart brengen van hun risico’s en verzekeringsproducten. Met onze uitgebreide verzekeringsexpertise, onze wereldwijde aanwezigheid en hoogwaardige producten, vullen wij het advies en de service van de makelaar aan.”

.

Reageer op dit artikel