nieuws

CBP mag niet zomaar boetes opleggen

Branche

Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), verwelkomt het wetsvoorstel dat het college de ruimte geeft boetes tot  € 810.000 op te leggen voor overtredingen van de privacywet. Maar eigenlijk is hij er welbeschouwd niet blij mee, zo vertelt hij tegen het Financieele Dagblad (FD). Het CBP moet namelijk eerst een ‘bindende aanwijzing’ opleggen. Pas als die niet wordt opgevolgd mag het college een boete uitdelen. Volgens Kohnstamm leidt deze werkwijze juist niet tot een betere naleving van de privacywetgeving. “De roep in de samenleving is om een waakhond met tanden’, zegt de voorzitter tegen het FD, ‘nu worden we tandeloos aan banden gelegd waardoor bedrijven en organisaties niet de druk zullen voelen om de wet na te leven.”

CBP mag niet zomaar boetes opleggen

Lees het complete verhaal hier.

 

Reageer op dit artikel