nieuws

Zwitserleven heeft duurzaamste beleggingsbeleid van 2014

Branche

Opnieuw is Zwitserleven uitgeroepen tot duurzaamste belegger onder de verzekeraars. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

Zwitserleven heeft duurzaamste beleggingsbeleid van 2014

Zwitserleven, REAAL, ASR en Achmea behouden ten opzichte van 2013 de eerste tot en met vierde plek. Menzis is de nieuwe binnenkomer in de top 5 en is 3 plaatsen gestegen. Zorg Zekerheid is het meest geklommen op de ladder en is van plek 20 naar de 10e plek gestegen.

Vooral kleine verzekeraars blijven achter. Dit zou komen omdat zij hun beleggingsbeleid vaak uit handen geven. “We zien kleine verzekeraars al jaren onder aan de lijst bungelen, maar we hopen dat de grote verzekeraars ze toch meer op sleeptouw zullen nemen”, aldus de VBDO.

VBDO stelt sinds 2010 de lijst van verzekeraars met het duurzaamste beleggingsbeleid. Verzekeraars worden volgens VBDO getoetst “op de duurzaamheid van hun beleggingen, implementatie en hun governance.”

Reageer op dit artikel