nieuws

Welke bank duikt als eerst onder 1% spaarrente?

Branche

Grote banken zoals de ING, Rabobank en de ABN Amro verwachten dat dit jaar de spaarrente voor het eerst onder de 1% duikt. Geen van de banken wil echter als eerste de spaarrente verlagen.

Welke bank duikt als eerst onder 1% spaarrente?

Topbankiers hebben vandaag tegen het Financieele Dagblad gezegd dat zij bang zijn spaarders weg te jagen als zij de spaarrente onder die psychologische grens brengen. Spaarders zouden naar concurrenten kunnen gaan die meer rente aanbieden.

Het is vanzelfsprekend beter als de banken de spaarrentes verlagen omdat hypotheekrentes op dit moment ook laag staan. Maar de banken kunnen het zich niet permitteren te veel spaarders te verliezen omdat de spaarders nodig zijn om het gat tussen het spaargeld en de verstrekte hypotheken te overbruggen.

De spaarrente is overal in Europa erg laag door het beleid van de Europese Centrale Bank. Het probeert met de lage rente het deflatiegevaar in Europa tegen te gaan.

Reageer op dit artikel