nieuws

Tweede editie machtigste vrouwen in verzekeringen

Branche

Tweede editie machtigste vrouwen in verzekeringen

“Zo weinig vrouwen in een sector is erg wonderlijk.” Aldus Merel van Vroonhoven (AFM) in een recent interview met am:magazine. “Wij juichen diversiteit in de bestuurskamer toe”, zegt ook Femke de Vries van DNB. Mooie woorden, maar tot dusver laten vooral blanke mannen van vijftig zich in het bestuurspluche zakken. Waar ligt dat aan? Discussieer mee op donderdag 5 februari tijdens het netwerkevent dat am:magazine samen met Zwitserleven organiseert.

Am:magazine presenteert tijdens het event de tweede editie van de am:top 50 powervrouwen in verzekeringsland. Wie zijn de nieuwe binnenkomers? Welke stijgers en dalers kunnen we noteren? Welke vrouwen verdwenen uit de lijst om iets anders te gaan doen?

Ook spreken Zwitserleven-directievoorzitter Seada van den Herik en Carolina Pruis, auteur van ‘Vrouw op de apenrots, 61 lessen van een zakenvrouw in een mannenwereld’. De middag wordt afgesloten met een discussie over de noodzaak van diversity met onder andere Leo de Boer van het Verbond van Verzekeraars, Karin Bergstein van ASR en Monique de Vos van Chasse Executive Search.

Het event wordt gehouden op het kantoor van Zwitserleven in Amstelveen en duurt van 15.30 tot 18.00 uur. Geïnteresseerd in het onderwerp en bereid erover mee te discussiëren? Meld je aan via deze link. Vol is vol.

De top tien van de eerste editie, eind 2013, was nog als volgt. Merel van Vroonhoven werkte nog bij NS, Ingrid de Graaf zat nog niet in de raad van bestuur van Delta Lloyd en Seada van den Herik was nog geen directievoorzitter van Zwitserleven. Veel mutaties dus in de tweede editie.

TOP TIEN EERSTE EDITIE:

  • Karin Bergstein (1967). Lid raad van bestuur ASR sinds september 2011. Enige vrouw in de raad van bestuur van een grote speler in het Nederlandse verzekeringsbedrijf. Aantal fte: 3.800. Omzet 2012: € 4,3 mld. Verantwoordelijk voor bancair, leven, intermediaire distributie, klantservices, De Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Ditzo. Voor haar overstap naar ASR was Bergstein in diverse functies werkzaam bij ING.
  • Ingrid de Graaf (1969). Algemeen directeur van de commerciële divisie van Delta Lloyd en daarmee de hoogst gepositioneerde vrouw bij Delta Lloyd. Verantwoordelijk voor 500 fte, ruim twee miljoen klanten en een premie-inkomen van € 3,4 mld (2012) voor Delta Lloyd en Ohra samen. Daarvoor ceo ABN Amro verzekeringen.
  • Bianca Tetteroo (1969). Voorzitter van de divisie Pensioen & Leven van Achmea. Ziet veranderen, reorganiseren en enthousiasmeren als de rode draad in haar loopbaan. Verantwoordelijk voor 1.125 fte en een premie-inkomen van € 500 mln (single premium) en € 1,7 mld (annual premium).
  • Hanneke Jukema (1964). Ceo ABN Amro verzekeringen, de joint venture van Delta Lloyd en ABN Amro. Verantwoordelijk voor een omzet van € 666 mln en 543 fte. Daarvoor vervulde Jukema diverse directie- en managementfuncties binnen Delta Lloyd. Op 1 maart 2013 volgde ze Ingrid de Graaf op.
  • Joanne Kellermann (1960). Sinds november 2007 directeur van De Nederlandsche Bank. Verantwoordelijk voor toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars en voor toezicht ex­pertise centra (ruim 300 fte). Voerde in 2012 een nieuwe toezichtsystematiek in die verzekeraars volgt tot in de boardrooms.
  • Annemiek van Melick (1976). Cfo SNS Retail Bank, waaronder de onderdelen RegioBank en BLG. Balanstotaal ca. € 80 mld. Aantal fte: 2.236. Sinds 2008 in dienst bij SNS Reaal. Daarvoor onder meer het overbekende Lehman Brothers.
  • Georgette Fijneman (1966). COO Zwitserleven. Sinds 1 januari 2012 in directie Zwitserleven. Eerste vrouwelijke directeur ‘ever’ bij de pensioenverzekeraar. Verantwoordelijk voor 700 fte en een premie-inkomen van € 1,1mld.
  • Diana Monissen (1955). Bestuursvoorzitter De Friesland Zorgverzekeraar. Aantal fte: 550. Omzetverantwoordelijkheid: ca € 3 mld. Eindigde in de recente ‘Opzij top 100 machtigste vrouwen’ op positie 2 in de categorie gezondheidszorg.
  • Seada van den Herik (1972). Directeur leven, hypotheken en bancair bij Reaal. Sinds 2012 lid van de directie. Verantwoordelijk voor het gehele levenbedrijf: 600 fte en bruto premie-inkomen van € 1,4 mld.
  • Margreet van Ee (1961). Directievoorzitter Achmea Bank en Achmea Hypotheekbank. Verantwoordelijk voor 325 fte en een balanstotaal van € 17 mld aan hypotheken en spaargeld. Van Ee maakt deel uit van de Groepsraad van Achmea (top 20 van het bedrijf).
Reageer op dit artikel