nieuws

Sector kan zich niet vinden in kritiek Dijsselbloem

Branche

Sector kan zich niet vinden in kritiek Dijsselbloem

“Een verkeerde voorstelling van zaken”, vindt Richard Weurding de uithaal van minister Jeroen Dijsselbloem in een opiniestuk in de NRC en bij een tv-optreden bij Buitenhof. De financiële sector kan zich niet vinden in de kritiek van de minister, blijkt uit een rondgang van NRC Q.

Volgens Weurding ziet de minister, volgens wie verzekeraars problemen hebben met de hogere kapitaaleisen, het verkeerd. “De minister geeft een verkeerde voorstelling van zaken”, zegt de directeur van het Verbond van Verzekeraars. “Wij zijn helemaal niet tegen Solvency II.” De oorzaak van de harde kritiek op de financiële sector zoekt Weurding in de voor de PvdA slechte peilingen in aanloop naar de Statenverkiezingen. “Ik kan het niet los zien van het politieke momentum.”

Ook Gerard Riemen (Pensioenfederatie) en Chris Buijink (voorzitter van de NVB) weerleggen de harde woorden van de minister. Riemen zegt: “Hoewel het pensioendossier niet eens de portefeuille van de minister is hebben we geregeld geprobeerd met hem in contact te komen. Hij gaf nooit thuis. En nu spreekt hij over ‘de lobby van de financiële sector’, alsof dat een heel groot gevaar is dat op het Binnenhof rondloopt.” Buijink kon de kritiek niet rijmen met de mooie woorden van Dijsselbloem tijdens het 25-jarig jubileum van de NVB: “Daar zag hij nog ‘veel goede voornemens’ in de bancaire sector en de wil om echt te veranderen. En nu zouden wij massieve weerstand tegen dit kabinet plegen.”

Reageer op dit artikel