nieuws

‘Meer serviceabonnementen voor steeds lagere prijs’

Branche

Steeds meer financieel adviseurs sluiten een serviceabonnement met hun klanten voor doorlopende dienstverlening. De prijzen voor die steeds talrijkere abonnementen worden wel steeds lager. Dat schrijft Factua, dat incasso’s en facturaties voor het intermediair verzorgt.

‘Meer serviceabonnementen voor steeds lagere prijs’

Factua begeleidt 553 financieel adviseurs en ziet dat er steeds meer abonnementen gebruikt worden. Eind 2014 stond de teller op 49.000. “De prijzen voor de diverse abonnementen zijn ten opzichte van 2013 gedaald”, zegt woordvoerder Udo Koerselman over de prijs van de dienstverlening. Particulieren sluiten met name schade- en hypotheekabonnementen af. De gemiddelde prijzen voor deze abonnementen liggen op € 20,43 per maand (schade) en € 14,62 (hypotheken).

Zzp’ers kiezen volgens Factua voornamelijk voor schade- of AOV-abonnementen. Een schadeabonnement kost gemiddeld € 32,37 en voor een AOV-abonnement wordt € 27,33 betaald. De prijs voor het zakelijke schadeabonnement is  het afgelopen jaar juist wel gegroeid, met 35%. De gemiddelde prijs staat nu op € 133,82. Koerselman: “Het blijft voor veel financieel adviseurs een zoektocht naar de juiste prijsstelling en inhoud van de dienstverlening. Het is belangrijk dat je alleen zaken belooft die je daadwerkelijk kunt waarmaken en waar de klant ook echt iets aan heeft. Wij zien dat de financieel adviseurs die hierin slagen, nagenoeg geen verloop hebben.”

Reageer op dit artikel