nieuws

Financieel adviseur in lijst ‘Hottest Jobs 2015’

Branche

Financieel adviseur in lijst ‘Hottest Jobs 2015’

De financieel adviseur hoeft zich in 2015 geen zorgen te maken om zijn baan. Althans, als we de lijst Hottest Jobs 2015 van Randstad moeten geloven: 24 banen, verdeeld over acht beroepsgroepen, die het komend jaar de meeste kans op werk bieden. In de categorie Finance staat de financieel adviseur bovenaan.

Het uitzendbureau heeft de lijst met de ‘Hottest jobs 2015′ samengesteld door een analyse van drie bronnen: Jobfeed, personeelsvraagstukken bij relaties en de ROA-prognose 2015-2016 (Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt). “Voor alle functies geldt dat er veel of een stijgende vraag naar is, terwijl de arbeidsmarkt gemiddeld of schaars in de behoefte voorziet. Voor werkgevers betekent dit dat zij een tandje bij moeten zetten in de zoektocht naar kandidaten”, zegt Randstad.

Kansrijk
Kansrijke banen in de categorie Commercieel zijn bijvoorbeeld Medewerker klantenservice, Verkoper en Technisch-commercieel medewerker. In de beroepsgroep Administratie gooien de Financieel medewerker, Assistent-accountant en Administratief medewerker hoge ogen. En in de categorie Finance zijn het de Financieel adviseur, de Assistent-accountant en de Controller die een goed jaar tegemoet gaan.

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland laat weten dat de lijst geen advies is om massaal op deze functies te solliciteren. “Niet iedereen kan zich gelijk laten omscholen tot een laborant of financieel adviseur, daar zijn we ons van bewust, maar kijk eens naar de lijst en denk in termen van vraag en aanbod. Welke vaardigheden bezit ik om naar een veelgevraagde functie te wisselen? Wat heb ik nodig om te kunnen anticiperen op de veranderende arbeidsmarkt?”

Reageer op dit artikel