nieuws

Ecabo en CDFD stellen servicedocument op

Branche

Ecabo, het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven, en het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) gaan een servicedocument opstellen. Dit document moet aanbieders van opleidingen ondersteunen bij het voorbereiden van examenkandidaten en bij het opstellen van oefenmateriaal.

Ecabo en CDFD stellen servicedocument op

Lieke Hoomans, beleidsadviseur bij het Verbond van Verzekeraars waar het voltallige College een bezoek bracht, stelt dat vakbekwaamheid weliswaar geen gespreksonderwerp is in het Verbondsbestuur, maar dat het ook juist “handig is om in de laag daaronder te zitten. De CEO vindt vakbekwaamheid belangrijk, maar de managementlaag eronder maakt zich er echt druk om.” Volgens Hoomans hebben de verzekeraars juist meer behoefte aan meer hulp bij de voorbereiding om de examens te kunnen halen. “De nieuwe deskundigheidseisen voor een medewerker, die geen adviseur is, maar de klant wel van informatie voorziet, zijn pittig en niet altijd even relevant voor de dagelijkse praktijk bij een verzekeraar.”

Vertalen
“Gebleken is dat opleiders moeite hebben om de abstracte eind- en toetstermen te vertalen in de opleidingen”, aldus Judith Scherrenberg, lid van het College. “Vandaar dat Ecabo met hulp van het CDFD nu dit servicedocument gaan opstellen. Dit servicedocument wordt naar verwachting eind van het eerste kwartaal opgeleverd.

Het CDFD houdt (inclusief herexamens) rekening met 200.000 examenafnames in 2015 en roept medewerkers van verzekeraars op om niet te wachten met het afleggen van de benodigde examens. Voor 1 januari 2016 moet elke adviseur in het bezit zijn van de juiste diploma’s om te mogen adviseren. Het CDFD zelf hoopt in 2015 op “iets meer rust”. “De nieuwe eisen vakbekwaamheid; ’t was even wennen.”

Reageer op dit artikel