nieuws

Dijsselbloem gaat in op uitnodiging sector

Branche

Minister Jeroen Dijsselbloem zal ingaan op de uitnodiging van de financiële sector om jaarlijks bij te praten over de stand van zaken. Het Verbond van Verzekeraars, de NVB en de Pensioenfederatie nodigden de minister onlangs publiekelijk uit.

Dijsselbloem gaat in op uitnodiging sector

NVB-directeur Eelco Dubbeling liet in gesprek met BNR weten dat Dijsselbloem bereid is om dat gesprek aan te gaan. “Er komt binnenkort een uitnodiging van hem aan de sector om op het departement te komen praten over dat stuk. Maar vooral ook over wat er in de sector gebeurt en wat de verwachtingen van ons en andersom zijn”, zegt Dubbeling. Ook de verzekeraars en pensioenfondsen zijn welkom om aan te schuiven bij het gesprek met Dijsselbloem.

Dubbeling maakte nogmaals duidelijk dat het opiniestuk van Dijsselbloem, waarin hij flink uithaalde naar de sector, verkeerd is gevallen: “Er werd gedaan alsof we overal tegen zijn. Dat is niet zo. We hadden wel behoefte om daarop te reageren en om vooral tegen minister te zeggen: zullen we daar eens over praten?” Met het ingaan op die uitnodiging lijkt de kou voorlopig weer uit de lucht. Dubbeling: “Ik heb deze minister leren kennen als iemand die op een heel open manier het gesprek voert. Hij is een aantal keer bij ons op bezoek geweest. Hij geeft ongezouten zijn mening over de sector. Dat vind ik prima. We hebben een goede discussie gehad met hem over een aantal onderwerpen. Hij schrijft in het opiniestuk dat er massieve weerstand zou zijn tegen het verhogen van kapitaaleisen, terwijl we op dit moment juist bezig zijn om die kapitaaleisen juist te verhogen.”

Reageer op dit artikel