nieuws

‘Banken slaan de plank mis’

Branche

Banken pleiten bij de AFM voor een uitzondering op het provisieverbod en de adviesregels. De toegankelijkheid van advies is een belangrijk vraagstuk, maar toestemming van de toezichthouder om niet passend te adviseren is niet de oplossing. Dit stelt Adfiz naar aanleiding van het bericht ‘NVB wil ruimte voor ‘advies light’

‘Banken slaan de plank mis’

“De banken zeggen te worstelen met de dossiervorming van advies. Advies moet aantoonbaar passend zijn. Dat de banken hier een probleem mee hebben en de eis van passendheid van tafel willen zegt veel. Het doet sterk vermoeden dat de banken moeite hebben de klant te overtuigen dat hij apart moet betalen voor hun verkoopgesprek”, aldus Adfiz.

Adfiz roept de banken op om hun aandacht te steken in het maken van top-producten. En om gezamenlijk de toegankelijkheid van advies te waarborgen, in plaats van de toegankelijkheid van verkoop.

 

 

Reageer op dit artikel