nieuws

‘Banenverlies in bankensector zal aanhouden’

Branche

Het banenverlies in de bankensector zal dit jaar naar verwachting van het bankpersoneel zelf aan blijven houden. Dat blijkt uit een peiling die persbureau Bloomberg hield binnen de internationale bankensector. Van de respondenten is 83% negatief gestemd.

‘Banenverlies in bankensector zal aanhouden’

Zij verwachten dat het banenverlies ook in het nieuwe jaar door zal zetten. Een merendeel van hen voorziet dat deze trend wereldwijd plaats zal vinden. Slechts 8% verwacht dat de banken dit jaar juist extra personeel aan gaan nemen. Sinds de financiële crisis van 2008 en de Europese schuldencrisis in 2010 zijn honderdduizenden banen verloren gegaan in de bankensector. Bij het Amerikaanse Citigroup was het banenverlies het grootst, met 133.000 arbeidsplaatsen in de afgelopen zeven jaar.

Vier van de grootste banken in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben sinds begin 2008 het aantal banen met bijna 350.000 verminderd. Verschillende Europese banken hebben voor dit jaar banenverlies aangekondigd. Het Britse Standard Chartered heeft gezegd 4000 banen te gaan schrappen en ook bij Deutsche Bank worden reducties van het personeelsbestand overwogen. Ook in de Nederlandse financiële sector verdwijnen veel banen

(ANP)

Reageer op dit artikel