nieuws

Adfiz prijst Hanneke Hartman voor ‘ongekende power’

Branche

“Wat jij hebt laten zien is van ongekende power”, zei Adfiz-voorzitter Loek Hermans gisteren tegen vertrekkend directeur Hanneke Hartman. Adfizleden konden tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie afscheid nemen van de vrouw die vier jaar lang hun belangen behartigde.

Adfiz prijst Hanneke Hartman voor ‘ongekende power’

Voorzitter Loek Hermans en directeur Hanneke Hartman startten vier jaar geleden bijna tegelijk bij de brancheorganisatie. “Ik weet nog goed dat we elkaar ontmoetten”, zei Hermans. “Er kwam een keurige dame het restaurant binnen. Maar wat een power en kracht bleek ze te bezitten.”

Onrustige jaren
Hartman gaf leiding aan Adfiz in onrustige jaren waarin veel in de markt op de kop ging. “Maar zij hield met straffe hand de koers recht en helder”, aldus Hermans die specifiek haar inzet noemde voor een gelijk speelveld in de talloze discussies rondom de invoering van het provisieverbod. “Zij heeft zich daar keer op keer enorm voor ingespannen. Op een gegeven moment hebben we bij Jan Kees de Jager aangegeven dat wij onze steun zouden intrekken als hij niet meer waarborgen zou inbouwen voor een gelijk speelveld. Dat was een aardige klap voor hem. Maar voor ons was het fundamenteel en Hanneke wist in die gesprekken precies de essentie weer te geven.”

Hermans noemde ook de collectieve aflegging van de beroepseed, twee jaar geleden in Den Haag. “Dat was een idee van Hanneke, een indrukwekkend moment.” Bob Veldhuis, de voorganger van Loek Hermans, noemde Hartman bij die gelegenheid de Koningin Wilhelmina van Adfiz. Hermans: “Daar sluit ik me bij aan, die power heeft Adfiz gigantisch geholpen.”

Privé
Het was eigenlijk de bedoeling dat Hermans en Hartman even lang bij Adfiz zouden blijven. “Samen uit, samen thuis, dat hadden we min of meer afgesproken”, vertelde Hermans. Maar Hartman kiest er nu voor om tijd te besteden aan haar privé-leven. “Hoe belangrijk werk ook is; gezin, familie en vrienden zijn uiteindelijk waar het om draait”, zei ze. Ze bedankte in haar toespraak alle stakeholders met wie ze te maken heeft gehad. Verzekeraars bijvoorbeeld. “De wereld zag er volgens Adfiz vaak heel anders uit dan volgens u. Toch kwamen we vanuit het belang van de klant vaak tot een oplossing. Ik spreek de wens uit dat Adfiz, het Verbond en verzekeraars elkaar zullen blijven vinden.”

AFM
Hartman noemde ook de AFM en haar positieve kennismaking met voorzitter Merel van Vroonhoven. “Zij wil echt een luisterend oor zijn voor de branche. Merel en ik hebben ook gesproken over de stadia van volwassenheid van bedrijven. De AFM is nog een jonge organisatie en ik wens Merel succes om het tot een organisatie van meer volwassenheid te brengen.” Die laatste opmerking leidde tot wat besmuikt gelach in de zaal, waarop Hartman aangaf het ‘beslist niet ironisch’ te bedoelen.

Reageer op dit artikel