nieuws

Achmea raakt weer lid van Raad van Bestuur tijdelijk kwijt

Branche

Achmea is na het tijdelijke terugtreden van Jeroen van Breda Vriesman opnieuw tijdelijk een lid van de Raad van Bestuur kwijtgeraakt. De verzekeraar heeft bekendgemaakt dat Danny van der Eijk per 19 januari drie maanden met sabbatical gaat.

Achmea raakt weer lid van Raad van Bestuur tijdelijk kwijt

Daardoor blijven er nog maar vier van de zes leden van de Raad van Bestuur over: Willem van Duin (voorzitter), Huub Arendse, Roelof Konterman en Henk Timmer. Zij zullen de komende tijd het werk van de twee afwezige bestuurders opknappen. Van Breda Vriesman legde zijn functie al begin september neer omdat het Openbaar Ministerie een onderzoek is gestart naar de fiscale constructie rondom de huur van de Achmea Health Centres in 2007.

Over de situatie van Van Breda Vriesman is nog altijd geen duidelijkheid. Tegen RTL Z zegt een woordvoerder van Achmea te verwachten voor het eind van Van der Eijks sabbatical duidelijkheid te hebben over de toekomst van Van Breda Vriesman. De beslissing van Van der Eijk om nu met sabbatical te gaan, staat los van de situatie van zijn mede-bestuurslid, zegt de woordvoerder tegen RTL Z. “Hij heeft een inspannende periode achter de rug en zal de komende maanden gebruiken om zijn accu op te laden.”

Reageer op dit artikel