nieuws

Aantal faillissementen onder assurantietussenpersonen in 2014 gering

Branche

Het Centraal Bureau voor de Statistiek registreerde tot en met september 2014 veertien faillissementen in de categorie assurantietussenpersonen. Eerder vandaag bleek uit CBS-cijfers dat het aantal faillissementen onder financiële dienstverleners in 2014 fors steeg. Assurantiekantoren lijken die dans te ontspringen.

Aantal faillissementen onder assurantietussenpersonen in 2014 gering

Het CBS meldde vandaag dat het aantal faillissementen in de financiële dienstverlening in 2014 met 31 procent steeg naar 1035. Onder financiële dienstverleners schaart het CBS financiële instellingen als verzekeraars, pensioenfondsen en effectenmakelaars, maar ook assurantietussenpersonen.

Die laatste groep laat echter een ander beeld zien: het aantal kantoren dat de deuren moet sluiten daalt juist. Harold Mahadew, beleidsadviseur bij het Verbond van Verzekeraars, geeft op verzoek inzicht in de CBS-staatjes waar het Verbond over beschikt. “Wij hebben uiteraard interesse in hoe deze groep het doet”, zegt hij.

Uit de cijfers die zijn bijgewerkt tot en met het derde kwartaal van 2014, blijkt dat er vorig jaar veertien faillissementen zijn uitgesproken. Mahadew: “Dat aantal kan dus nog iets stijgen, maar dan nog zien we dat het in 2014 weer beter gaat dan in de jaren daarvoor.”

Gezonde trend
De cijfers over de afgelopen vijf jaar laten een gezonde trend zien. In 2009 gingen volgens het CBS 69 assurantietussenpersonen failliet, in 2010 waren dat er 50 en in 2011 weer een paar minder: 48. In 2012 noteerde het CBS 39 faillissementen en in 2013 37.

Deze cijfers gelden alleen voor de categorie assurantietussenpersonen zoals het CBS die in haar standaard bedrijfsindeling heeft opgenomen.

Reageer op dit artikel