nieuws

Graafsma roept personeel NN op tot opstand

Branche

Graafsma roept personeel NN op tot opstand

In een open brief aan het personeel van Nationale-Nederlanden heeft René Graafsma een oproep gedaan om op te staan tegen de cultuur die volgens hem bij de verzekeraar heerst. Graafsma zou graag zien dat de verzekeraar meer doet aan het herstellen van woekerpolissen.

Graafsma refereert in de brief aan zijn begintijd als intermediair, toen hij in contact kwam met een zekere Ferry, die als kenniscoördinator bij NN werkte. Graafsma schrijft: “Het voornaamste wat Ferry me leerde was: ‘Neem niets voor waar aan in een aansprakelijkheidsdossier. Stel vragen. Stel jezelf de vraag: Begrijp ik het wel? Vraag door!’ Op deze wijze leerde hij, leerde de Nationale-Nederlanden, mij ‘het vak’ en gaf me een identiteit. Ik hoorde er bij.”

Dat gevoel verdween bij Graafsma naarmate de beerput van de woekerpolissen steeds meer open ging. In zijn open brief legt hij het personeel uit hoe hij steeds meer problemen kreeg met de handelswijze van de verzekeraar, met name op het gebied van de woekerpolisaffaire. In de brief roept hij de medewerkers op om op te staan tegen de cultuur bij NN: “U bent het, die van binnen uit de cultuur kunt veranderen! U kunt uw leidinggevenden bewerken. Laat u niet willoos mee slepen in deze teloorgang.”

De open brief van Graafsma is hier te lezen.

Reageer op dit artikel