nieuws

Genomineerden Adfiz Prestatieonderzoek bekend

Branche

Adfiz heeft de genomineerden bekendgemaakt voor het Adfiz Prestatieonderzoek, waarin financieel adviseurs verzekeringsmaatschappijen beoordelen. Dit jaar wordt er geen prijs uitgereikt in de categorie Zakelijk Schade en Zakelijk Pensioen, omdat geen enkele verzekeraar boven de 7 scoorde in het onderzoek.

Genomineerden Adfiz Prestatieonderzoek bekend

De genomineerden per categorie zijn:

  • Particulier Schade: Europeesche, Nh1816 en Unigarant
  • Particulier Leven – Lijfrente: Conservatrix, Legal & General en Onderlinge ‘s-Gravenhage
  • Particulier Leven – Banksparen: Aegon, Legal & General en Regiobank
  • Particulier Leven – ORV: Dela, Legal & General en TAF
  • Zakelijk Inkomen: De Amersfoortse, Klaverblad en Movir
  • Zakelijk Schade en Zakelijk Pensioen: geen genomineerden

Opvallend is dat Legal & General in alle Leven-categorieën genomineerd is voor de prijs. In februari van dit jaar kondigde Legal & General nog aan zelf een uitgebreider performanceonderzoek uit laten voeren en het Adfiz-onderzoek links te laten liggen. Arno Dolders gaf toen aan: “In de loop van de jaren is het belang van het onderzoek afgenomen. Het aantal respondenten is beperkt. Daarnaast is de continuïteit van dit onderzoek onvoldoende.” Adfiz reageerde indertijd verbaasd op de kritiek van Legal & General.

De brancheorganisatie maakt op 8 januari tijdens de Adfiz nieuwjaarsbijeenkomst 2015 in Amersfoort de winnaars bekend.

Reageer op dit artikel