nieuws

Financiële dienstverleners positiever over de markt

Branche

De blik op de markt van financiële dienstverleners wordt alsmaar positiever, blijkt uit onderzoek van Graydon. Ruim 60% van de dienstverleners ervaart de huidige markt als positief en verwacht een stijging van de omzet.

Financiële dienstverleners positiever over de markt

Vorig jaar had slechts 40% een positief gevoel bij de markt. Dat percentage heeft dit jaar een ferme sprong gemaakt naar 62%. Daarnaast verwacht 61% een stijging van de omzet. Van die groep verwacht een op de tien zelfs een stijging van 20% of meer. “In het onderzoek geven de ondervraagden aan dat ze dit onder meer willen doen via de verbetering van marketing- en salesacties en via de optimalisatie van het productaanbod en de marktbenadering. Deze sector focust zich dus duidelijk op klanttevredenheid, service en kwaliteit”, schrijft Mark Beekman, Group Marketing Director bij Graydon.

Beekman vindt het een goed uitgangspunt om zich te richten op de klant: “De klanttevredenheid blijkt vandaag heel belangrijk in de financiële sector. Meer dan in te zetten op extra omzet of nieuwe klanten, willen de financiële dienstverleners vooral hun bestaande klanten tevreden houden. Dit is een zeer goede instelling: onderzoek heeft immers uitgewezen dat het goed onderhouden van bestaande klanten vijf tot tien keer minder kost dan het verwerven van nieuwe klanten.”

Internationaal
Naast de plannen voor het klantbelang richten veel financiële dienstverleners hun blik ook over de landsgrenzen, een op de drie ziet kansen op de internationale markt. Beekman: “Dat is een positief signaal, dat opnieuw wijst op optimisme in de sector. Dat ze hun buitenlandse, maar ook hun binnenlandse avonturen, op een doordachte manier aanpakken, bewijst het grote belang dat de sector hecht aan ‘financieel gezond prospecteren’. 77% van alle financiële dienstverleners geeft aan dat het werven van louter financieel gezonde bedrijven belangrijk tot zeer belangrijk is.”

Reageer op dit artikel