nieuws

Trendwatcher Bakas: ‘Toekomst voor financieel adviseurs’

Branche

Trendwatcher Adjiedj Bakas ziet een toekomst voor financieel adviseurs om Nederlanders te leren zuinig(er) te leven. Dit is een van de trends die hij signaleert voor 2015.

Trendwatcher Bakas: ‘Toekomst voor financieel adviseurs’

In het vandaag verschenen boek ‘Trends 2015’ van Adjiedj Bakas bespreekt hij de trends voor 2015 op het gebied van arbeid, technologie, overheid en samenleving besproken. Een van de drie hoofdtrends, die de trendwatcher signaleert, is de verarming in Nederland, en dan vooral de middenklasse. Veel Nederlanders komen volgens hem in de knel: “41% van de huizen staat onder water, loonbeslag neemt toe en vele huishoudboekjes zijn niet op orde. De politiek doet niets om deze verarming tegen te gaan. Investeringen in arbeid gaan omlaag, energieprijzen omhoog. Geen sturing, geen oplossing.” Bakas ziet dan ook een toekomst voor financieel adviseurs om Nederlanders te leren zuinig(er) te leven.

Ook verwacht hij een aantal verschuivingen in de economie door nieuwe technologische ontwikkelingen. “Individuen zijn steeds meer in staat om nieuwe producten/diensten op de markt te brengen die hele industrietakken buitenspel zetten. Veel bedrijven/ceo’s weten niet hoe ze daarmee om moeten gaan.” Volgens Bakas is het tijd voor de WIJ-CEO; deze CEO ziet kansen, is wendbaar en neemt ‘gekken’ aan in zijn bedrijf in plaats van klonen.

De vereenzaming in Nederland is een derde ontwikkeling in 2015 volgens Bakas. “Een op de drie Nederlanders voelt zich eenzaam. Vooral jongeren voelen zich eenzaam en hebben last van de individualisering.” De trendwatcher denkt dat er meer woongroepen komen en dat de aloude gezelschapsdame m/v terugkeert.

Reageer op dit artikel