nieuws

NN Group laat groei zien

Branche

Het sinds kort zelfstandige NN Group kan over het derde kwartaal van 2014 goede cijfers overleggen. Het operationele resultaat van het afgelopen kwartaal bedroeg € 274 mln, een stijging van 16,6% ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar.

NN Group laat groei zien

CEO Lard Friese is tevreden met de behaalde cijfers: “Onze kapitaalpositie blijft sterk, dankzij het genereren van kapitaal, een kapitaalinjectie bij de beursgang en een goede markt. Tegelijkertijd blijven we onze kosten verminderen. Door het succesvol doorvoeren van het transformatieprogramma in Nederland liggen we op koers om ons doel van € 200 mln kostenreductie in 2016 te halen. Dit jaar hebben we € 108 mln aan kostenvermindering gerealiseerd.”

Het nettoresultaat van de Nederlandse levensactiviteiten van NN steeg van € 41 mln in het derde kwartaal van 2013 naar € 179 mln over het afgelopen kwartaal. De stijging wordt vooral veroorzaakt door het transformatieprogramma en een groeiende investeringsmarge. Ook het nettoresultaat van de Nederlandse niet-levensactiviteiten stegen ten opzichte van een jaar eerder, van € 16 mln naar € 26 mln. Die stijging schrijft NN Group toe aan de succesvolle kostenvermindering.

 

Reageer op dit artikel