nieuws

Kinderen aan de bak bij Interpolis-directie

Branche

Groep 8 van basisschool Pieter Wijten uit Waalwijk gaat 1 december aan de slag als adviesraad voor de directie van de Tilburgse verzekeraar Interpolis. Dat is bekendgemaakt tijdens de lancering van de Raad van Kinderen in Zeist op 19 november.

Kinderen aan de bak bij Interpolis-directie

Kinderen uit de bovenbouw van een basisschool worden bij dit project gekoppeld aan een grote organisatie en gaan aan de slag met een bepaald vraagstuk. Organisaties gebruiken de inzichten van kinderen om hun bedrijfsvoering toekomstbestendig te maken. In maart komt de klas met een advies aan de directie van Interpolis.

Interpolis-directeur Arné van den Boom: “Kinderen zijn onze stakeholders. Wij laten hen met een nieuwe blik naar het fenomeen verzekeren kijken. Daarmee hopen wij onze klanten van de toekomst beter te leren begrijpen.” Van den Boom kijkt uit naar de inzichten van de jonge bestuurders. “Kinderen denken vaak in oplossingen en zien zaken met een frisse blik. Volwassenen zien al gauw allerlei barrières. Daarom denken we dat het goed is om de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen bij ons in huis te halen. Dat zet ons op scherp.”

Het bestuurskamerplan werd woensdag uit de doeken gedaan bij de lancering van de Raad van Kinderen in Zeist. Doel van dit nieuwe initiatief van de Missing Chapter Foundation (opgericht door Laurentien van Oranje) en Unicef Nederland is de besluiten van grote organisaties nóg toekomstbestendiger te maken, respectievelijk door kinderen letterlijk een stem te geven in het besluitvormingstraject. Op dit moment hebben 21 partijen aangegeven met een Raad van Kinderen aan de slag te gaan, waaronder ook Aegon.

Reageer op dit artikel