nieuws

ING ziet voorlopig af van commercieel gebruik klantgegevens

Branche

ING gaat dit jaar geen proef meer doen om klanten commerciële aanbiedingen te doen op basis van hun klantgegevens. Het FD meldt dat de bank denkt dat de baten voorlopig niet opwegen tegen de kosten. Eerder dit jaar ontstond er ophef over de plannen van de bank.

ING ziet voorlopig af van commercieel gebruik klantgegevens

Hans Hagenaars zei eerder dat jaar in een interview met het FD dat hij het betaalgedrag van klanten commercieel wil gaan inzetten. Nadat er een discussie oplaaide over privacy van de klanten werd het plan al tijdelijk opzij geschoven. Na overleg met klanten, consumenten- en privacyorganisaties en toezichthouders is voorlopig besloten om de proef met betaalgegevens niet uit te voeren. Een woordvoerder zegt: “De conclusie is dat er interesse bij een grote groep klanten is, maar het gaat voorlopig echt niet gebeuren.”

De opgelaaide discussie zou volgens ING niet de reden zijn van het uitstel, het gaat om een ‘combinatie van factoren’. “Het betekent een flinke investering om het technologisch uit te voeren. En daarnaast is het de vraag hoe je die voordelen aan de klant precies gaat uitvoeren en programmeren”, zegt de woordvoerder.

Reageer op dit artikel