nieuws

ING zet streep door personeelskorting hypotheek

Branche

ING, de grootste bank van Nederland, stopt met de personeelskorting op hypotheken. Dit heeft de bank maandag intern aan medewerkers meegedeeld, zo meldt het FD.

ING zet streep door personeelskorting hypotheek

Het is de eerste bank die dit doet. “Er is een maatschappelijke wens om de omvang van voordelen die personeel wordt aangeboden, onder meer in de financiële sector, in te perken via wetgeving en fiscale matregelen”, zegt de bank in een verklaring. “In lijn met deze ontwikkeling heeft ING besloten om de personeelskorting op de hypotheekrente voor nieuw af te sluiten hypotheken te beëindigen.”

Overgang
Vanaf 1 januari 2015 kunnen nieuwe medewerkers al geen korting meer krijgen bij ING. Voor personeel dat voor die datum in dienst was, geldt een overgangsperiode. Zij kunnen tot 1 januari 2016 bij het aangaan van een nieuwe hypotheek nog gebruik maken van de kortingsregeling. Bestaande afspraken voor reeds afgesloten hypotheken blijven van kracht.

Collega-banken
ING zegt het besluit om te stoppen met de korting zelf te hebben genomen en niet in samenspraak met collega-banken in de Nederlandse Vereniging van Banken. Rabobank zegt in een reactie tegen het FD geen plan te hebben om de korting op hypotheken af te schaffen, al gaat het bedrijf de regeling vanaf 2016 op een aantal vlakken wel versoberen.

Uit een eerdere rondgang van het FD bleek dat Nationale-Nederlanden en ASR de korting op de hypotheek al hebben geschrapt.

Reageer op dit artikel